OVER STEVEN

De man achter REBEAT is Steven De Wijngaert. 

Steven volgde een masteropleiding drums aan het conservatorium van Gent. Tijdens zijn opleiding was hij verantwoordelijk voor het onderhoud en de herstellingen van de slagwerkinstrumenten.

Naast REBEAT werkt hij als drumleraar en algemeen muziekleraar in het deeltijds kunstonderwijs en het reguliere onderwijs. Daarnaast is hij zelf als drummer actief in verschillende bands.

Zijn passie voor het zoeken en vinden van verborgen parels op de tweedehandsmarkt leidde tot het idee voor de opstart van deze circulaire onderneming. 

Hij combineert zijn kennis over muziek en drums met technische skills vanuit zijn vooropleiding om op zoek te gaan naar hoogwaardige drumstellen die nog vele jaren kunnen meegaan. Op deze manier wil hij overconsumptie bestrijden en drummers de kans geven om met kwalitatief materiaal aan de slag te gaan.

Als drummer en drumleraar kan hij je met raad en daad bijstaan en vertellen wat je zeker wel en vooral ook niet nodig hebt als startende drummer.

OVER REBEAT

REBEAT is de allereerste circulaire drumwinkel van België en staat voor kwaliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid. 

REBEAT is ontstaan uit een passie voor drums. Teveel mooie drumstellen staan op de zolder stof te vergaren of vinden maar heel moeizaam een nieuwe eigenaar op de tweedehandsmarkt. 

Een goed drumstel is gemaakt om verschillende generaties mee te gaan. Soms kan oppoetsen of een kleine herstelling voorkomen dat een prachtig drumstel op de vuilnisbelt belandt. Tegelijkertijd wordt de aankoopmarkt overspoeld door goedkoop materiaal van mindere kwaliteit.

Het is de missie van REBEAT om met goed en eerlijk advies elke drummer bij te staan om het ideale drumstel te vinden.

In de webwinkel vind je kwalitatieve drumstellen en onderdelen voor zowel beginners, gevorderden als professionals of verzamelaars. 

Aanpassingen

Een herstelling of modificatie wordt steeds vermeld bij de beschrijving.

Drumvellen

De beginnerssets worden telkens voorzien van nieuwe drumvellen, inbegrepen in de prijs. 

Bij drumstellen voor gevorderden of items voor verzamelaars worden de originele drumvellen behouden mits ze in goede staat zijn. Indien gewenst kunnen zij echter ook vervangen worden door een nieuw exemplaar voor een kleine meerprijs.

Reserveren voor aankoop

Ben je nog niet helemaal zeker van jouw ideale drumstel en wil je het graag eerst even uitproberen? In afwachting van de opening van de fysieke REBEAT STORE kan je hiervoor een afspraak maken door op de reserveren knop te drukken. Laat je gegevens achter en REBEAT neemt contact met je op om een testmoment af te spreken. 

Reserveren voor huur en huurkoop

Wens je deel te nemen aan het huursysteem van REBEAT? Druk dan op de reserveren knop en laat bij je gegevens weten dat je geïnteresseerd bent in huren. REBEAT neemt contact met je op voor de verdere afspraken. 

Hoe werkt het? 

Je betaalt een waarborg (25 procent van de totaalwaarde) en een eenmalige administratieve kost van 25 euro. 

De huurprijs is afhankelijk van het gekozen drumstel en bevindt zich tussen 17 en 30 euro per maand. De minimale looptijd van het huurcontract bedraagt 6 maanden en is nadien maandelijks opzegbaar. Ben je tevreden van het drumstel en wil je overgaan tot de aankoop ervan dan wordt 70 procent van de reeds betaalde huur wordt in mindering gebracht van de aankoopprijs. Een win-win formule.

Wens je toch liever een ander en misschien beter of duurder drumstel? Je verliest niets. 70 procent van het reeds gehuurde bedrag wordt evengoed in mindering gebracht voor de aankoop van een ander exemplaar. Dit is een unieke formule op maat van de startende drummer die nergens anders wordt teruggevonden. 

Bij schade die niet binnen de normale gebruiksslijtage valt, is de huurder aansprakelijk voor de kosten van de reparatie. Bij onherroepelijke schade wordt het resterende bedrag van de oorspronkelijke waarde van de drum op de huurder verhaald.

Hou me op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in een item dat als gereserveerd staat aangeduid op de website? Klik dan op de hou me op de hoogte knop en je krijgt een bericht indien het terug beschikbaar is. 

Ophalen, levering en verzending

Het aangekochte drumstel kan gratis worden opgehaald in Mechelen of voor een kleine meerprijs aan huis worden geleverd en zelfs opgesteld op het afgesproken tijdstip. 

Kleinere onderdelen kunnen tot een omvang van … / … en gewicht van … via BPOST worden verzonden volgens de op dat moment geldende tarieven.